Copyright © 2018 PU Architects Sdn Bhd (342571-W) | Kuching, Sarawak | 082-254495 | All Rights Reserved.

SIBU, SARAWAK.

The idea of a contemporary building that represents the Muslim community as a physical landmark amidst the sprawling, low density, low rise neighbourhood, was the main challenge for the architect. The concepts of Islamic Art encapsulated in geometrical and organic pattern became the basis for the architectural forms and exterior articulations. Despite the symmetry, no particular view looks the same, the intricacies of building forms, façade, scale and proportion leads a unique perspective that enhances one’s presence and experience.

The interior courtyard with a sudden strong burst of soft daylight illuminates the middle core and gives the working office space natural lighting. The exterior stairs capping the edge of the building becomes a unique vertical showcase to the design in which one can view out and observe the tranquil daily lives of the old city.

KOMPLEKS ISLAM

SARAWAK SIBU